streda 2. októbra 2013

Jablko , ktoré odhryzol Steve Jobs


Dnes o veľmi známej značke , ktorú doma určite máte v akejkoľvek podobe ;)) . Taktiež o zosnulom Jobsovi a jeho plánoch . Taktiež o novom iOS7 ..

ČÍTAJ VIAC / READ MORE !!!



Ako všetci bohužiaľ viete tak o tri dni to budú presne 2 roky od toho čo zomrel spoluzakladateľ Apple Inc. - CEO Steve Jobs . Steve Jobs , myslím že je a vždy aj bude pre mňa ústredná postava značky Apple .
Ak ešte neviete tak Apple predbehol CocaColu v najhodnotnejších značkách sveta a dostal sa tak na vedúce postavenie .

Ide mi však o niečo iné , a to je ten fakt , že po tom čo Jobs zomrel sa Apple zmenil k horšiemu? ..Odpovedzte si sami , je to len môj názor - čo sa týka iPhonu 5 , oceňujem jeho vzhľad , oceňujem inovácie a takisto aj hmotnosť či veľkosť obrazovky . No to čomu sa budeme dnes venovať je iPhone 5C , 5S a nový inovatívny iOS7 .

Pre náhľad takto vyzerá iPhone 5 :


iPhone 5C

Asbolútny krok vzad . To o čo sa Steve Jobs snažil je dať Apple štatút hodnotnej značky . Čo sa im samozrejme z finančného hľadiska podarilo , no tento tým iPhonu je skôr krok vzad ako vpred . Ide o iPhone s plastovým krytom . Jobsovi , išlo o dobrý produkt za to rovnajúcu sa aj cenu výrobku preto to začo si platíte čo sa týka  Apple zariadení ma svoje cenové dno , pre ktoré si musíte siahnuť hlbšie do vrecka - pretože kvalitné hliníkové resp. kovové zadné kryty sú kvalitnejšie než táto plastová hračka . 
Navyše farby ako čierna či biela dodávala iPhonom takú serióznosť a pri tomto doslova ,,rainbow výbere" farby sa to už povedať nedá . Keď už chcem poriadny iPhone tak už keď som ochotný dať 500€ sa tento ,,plasťák" dám už aj 750€ za lepšiu verziu . 

Môj názor ohľadom toho je , že aj by Jobs žil - k takejto variácií by nedošlo .

Náhľad iPhone 5C 


iPhone 5S 

Toto tohtoročné zariadenie neprejde takou kritikou ako tomu bolo u predchádzajúceho modelu . Nejde ani tak o kritiku ako o to , že si myslím že Apple ide viac o zisky nech sú z čohokoľvek ako o kvalitu , ktorú doteraz táto značka ponúkala . 
No poďme na tento iPhone . Čo sa týka hardvéru obsahuje vynovený A7 čip , ktorý je prvý tohto druhu u iPhonov čiže toto beriem ako inováciu k lepšiemu . V podstate by som tento iPhone mohli označiť ako "2x" kedže výkon je dvojnásobný než u iPhone 5 . Takisto sa mi páči , že tento typ nemá "rainbow " škálu farieb ale len tri a to : black , white , shampagne . (viď. obrázok)



Je tu veľa vylepšení no to k čomu sa chcem vyjadriť je Touch ID. Bol som názoru , že je to fajn no myslím si , že aj kvôli tomuto zmenili dizajn toho ,,home button" , a teraz to vyzerá ako taký prstienok . 


Dnes som čítal , že k otlačkom ktoré im poskytnete má prístup CSI . Sám neviem či je to pravda no dalo by sa tomu veriť . Celkovo túto zmenu čo sa týka celkovo , celého iPhonu nehodnotím až tak negatívne .

Náhľad iPhone 5S 



iOS 7

Asi tá najväčšia zmena , ktorá postihla Apple bez Jobsa a to je totálna zmena vzhľadu systému . Toto je tiež vec , o ktorej si myslím , že s Jobsom by bola takáto . V podstate ponúka to čo užívatelia Andoidu majú vo svojich smartfónoch už rok či dva . Rýchly prístup k wifi , nastaveniam , gps a podobne . Ďalší z takých pomerne nedostatkov a zbytočnosti je dynamické pozadie, ktoré sa vďaka vstavaným pohybovým senzorom mení podľa pohybu zariadenia. O tomto som čítal , že tento nedostatok v ľuďoch vyvoláva nevoľnosť až zvracanie . Povedzte je toto normálne ? 



Jediný kladný vzťah k tomuto vzhľadu u mňa premení prostredníctvom fotoaparátu kde si fakt máte možnosť zvoliť rozmery fotky , plno filtrov a iný pomocných zariadení pri úprave fotiek . Jobs si staval na vzhľade , ktorý bol nemenný niekoľko rokov a mal svoju dominanciu , a ľudia si ho kupovali aj vďaka tomu , že tento vzhľad je iný oproti ostatným a celý telefón je akýsi iný . No čo teraz ? Keď sa už aj vo vzhľade priblížili ku konkurentovi ?:) 

Chápem , že Jobs by tu nebol navždy a nekritizujem Apple , sám vlastným iPod , len si myslím , že Apple si musí nájsť tú správnu cestu . 

Aký máte Vy na toto všetko názor ? 
Svoj názor napíšte do komentára :)

4 komentáre:

  1. mám iphone 5 a 4 je oveľa lepšia :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 4ka a 4S povežujem za tie naj iPhone-y ale aj tá 5ka je fajn ale toto čo je teraz ..to je zlý krok :X

      Odstrániť
  2. Čo sa týka spravnosti textu máš tam pár nepresností :
    - podľa tvojho názoru by nedošlo k variácii iPhonu na 5C ak by Steve Jobs žil. Opak je pravdou. iPhone 5C a 5S sú posledné navrhnuté Stevom Jobsom. Apple by ich vydal aj keby žil.
    - procesor A7 je hardvér nie softvér - softvér je iOS
    -je síce pravdou že tzv. "Parallax" efekt pozadia spôsobil niektorým ľuďom nevoľnosť lenže applr na to ihneď zareagoval a ten efekt je možné v nastaveniach vypnúť. Mimochodom na Google Play Store je mnoho variácii tohto "parallax" pozadia čiže také strašné byť nemôže.
    -ako plus fotoaparátu hodnotíš farebné efekty? Ale farebná škala 5C ti vadí? Je to tvoj názor ale ja si myslím že pri fotoaparáte je dôležitejšia napr.ohnisková vzdialenosť alebo fotenie pri zlom svetle.
    Inak spracované celkom pekne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem za upresnenie
      tak to podľa mňa nejako fakt nedomyslel lebo tie Cčka sú fakt výjavy ..
      A7 - opravený , dík
      áno ďakujem za komentár a doplnenie celkovo :)

      Odstrániť